Edited and Save Midi, Midi became garbage

Discuss working with MultitrackStudio.
Post Reply
audioslave
Posts: 2
Joined: Fri Sep 10, 2004 10:40 am

Edited and Save Midi, Midi became garbage

Post by audioslave » Fri Sep 10, 2004 10:45 am

Hi,

I have just edited a piano midi song and have saved the modified version. Now, when I try to play it in winamp, the whole song was like garbage. Not sure why but when I try to open the modified file using MTS again, the file is still playing nicely.

Did I export the file in a wrong way? Would appreciate if anyone could help. Thanks.

PS: I have read the FAQ but I still don't understand what I should do :(

audioslave
Posts: 2
Joined: Fri Sep 10, 2004 10:40 am

Post by audioslave » Fri Sep 10, 2004 11:03 am

I GOT IT!!!

Studio > Preferences > Check 480 ticks!

Thats it! Great software by the way!

Saz
Posts: 510
Joined: Mon Aug 30, 2004 11:44 am
Location: WV, USA

Post by Saz » Fri Sep 10, 2004 2:43 pm

audioslave wrote:I GOT IT!!!
Way to go! 8)

snaarman
Posts: 51
Joined: Mon Aug 30, 2004 3:19 pm
Location: Newbury. UK

Post by snaarman » Sat Sep 11, 2004 6:36 am

I found you also need to check the 480 tick option to export midi to use in music notation software as well...

(Though normally I try to avoid them dots :D )

P

mof
Posts: 10
Joined: Thu Sep 02, 2004 6:30 am

Post by mof » Sat Sep 11, 2004 10:21 am

I think that check box determines whether SMTPE timecode info is stored in the file (mode 1 or 2) Most programs like 0 or 1 but mode 2 can cause difficulties. :D

Post Reply