MultitrackStudio User Forum

It is currently Mon Jul 22, 2019 4:29 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Feb 18, 2019 3:43 am 
Offline

Joined: Mon Oct 06, 2014 4:15 am
Posts: 23
I guess this is just a PSA for anyone considering installing the February 2019 MIDI Guitar 2 app update.

This update includes a lot of changes to the UI etc. Unfortunately these changes somehow prevent it from working properly in MTS.

The app appears in and can be selected from the Studio > Devices menu, but the selection does not get retained after closing the menu. Going back into the menu will show the default MIDI input selection of None, and there’s no MIDI input coming from the app.

I’ve also tested the update in AUM, where it works fine.


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Wed Feb 20, 2019 10:06 am 
Offline

Joined: Fri Aug 27, 2004 2:17 pm
Posts: 1242
qaratechop wrote:
The app appears in and can be selected from the Studio > Devices menu, but the selection does not get retained after closing the menu. Going back into the menu will show the default MIDI input selection of None, and there’s no MIDI input coming from the app.

Can you please do this again, and then send a report using the Studio menu's Contact option? Maybe something was logged.

Is MIDI Guitar still running after trying to select it in MTS, or did it crash? You can see if it's still running by double-tapping the iPad home button.


Giel Bremmers


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Thu Feb 21, 2019 10:07 pm 
Offline

Joined: Fri Aug 27, 2004 2:17 pm
Posts: 1242
Thanks for the report. Looks like iOS fails to provide some basic info for the MIDI Guitar 2 'midi device'. Strange. Will add it to the list for investigation.

You could try killing both MTS and MIDI Guitar 2, or even reboot the iPad.


Giel Bremmers


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Fri Mar 01, 2019 11:14 am 
Offline

Joined: Fri Aug 27, 2004 2:17 pm
Posts: 1242
For now this workaround may be useful:

- In MTS, add a MIDI track and load an IAA instrument in the instrument slot. I used Nanologue, but any instrument that's silent if you don't touch it will do.
- Pick 'MTS IAA Recording' as MIDI output in MIDI Guitar's MIDI Output pane
- In MTS, arm the MIDI track for recording and start transport. The track now records MIDI Guitar.


Giel Bremmers


Top
 Profile  
Reply with quote  
PostPosted: Mon Mar 11, 2019 7:26 pm 
Offline

Joined: Fri Aug 27, 2004 2:17 pm
Posts: 1242
The 3.3 version includes some trickery to make it work again.


Giel Bremmers


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group